Picatom » Кулинарные советы » Обираємо ідеальну кухонну лопатку

Обираємо ідеальну кухонну лопатку

Обираємо ідеальну кухонну лопатку
Кулинарные советы
04 декабря 2023
4
0
Содержание

    Кухонна лопатка – важливий інструмент для приготування страв і сервірування столу. Правильно підібрана лопатка може зробити процес приготування та подачі страв простішим, ефективнішим і приємнішим. За допомогою неї можна максимально швидко й акуратно перевернути, розподілити чи перемістити продукти або готові страви. Ось кілька порад, які допоможуть вам обрати та купити лопатку для вашої кухні.

    Матеріал

    Лопатки виготовляють з різних матеріалів, включаючи силікон, метал, дерево і пластик. Силікон термостійкий, гнучкий і не шкодить антипригарному покриттю. Силіконові лопатки підходять для того, щоб збирати ними залишки їжі зі сковорідки або з іншої місткості. Силіконовий інструмент дуже корисний в кулінарії, але досить погано справляється з такою простою задачею, як перенесення м’яса чи риби на тарілку.

    Метал міцний і легко миється, але може подряпати антипригарний посуд. Оптимальний варіант, це, звісно ж, нержавіюча сталь. Обираючи лопатку з металу сліз віддавати перевагу моделі, яка має ручку з жароміцним покриттям. З таким інструментом ви будете працювати, не боячись отримати опік.

    Дерево – натуральний і екологічно чистий матеріал, але може вбирати вологу і накопичувати бактерії. Лопатки з дерева досить безпечні та не травмують тефлонове покриття. Через це вони так полюбилися сучасним домогосподаркам. На жаль, дерев’яні лопатки не позбавлені багатьох недоліків: вони швидко розбухають від води, деформуються і "ворсяться". Лопатку не можна класти в посудомийку та надовго залишати в наповненій водою раковині. Після миття лопатку слід просушити, це значно подовжить строк її служби.

    Пластик – легкий і недорогий матеріал, але може бути не термостійким (якщо він неякісний). Переваги пластика – сумісність з антипригарним покриттям вашої сковородіки, а також у тому, що його легко помити.

    Обираємо лопатку за призначенням

    Подумайте, для чого ви будете використовувати лопатку, наприклад, перевертати млинці, зішкрібати тісто або подавати їжу. Деякі лопатки мають плаский край для перевертання і скошений край для зішкрябування, тоді як інші мають заокруглений край для перемішування. Виберіть лопатку, яка відповідає вашим потребам.

    Розмір

    Лопатки бувають різних розмірів, від крихітних до справді гігантських. Лопатку треба обирати таку, щоб її було зручно тримати в руках та виконувати нею заплановані дії зі стравами/продуктами.

    Виберіть інструмент такого розміру, який вам зручно тримати і який підходить до ваших каструль і сковорідок. Велика лопатка може бути корисною для перевертання великих предметів, а маленька – для більш ювелірної роботи.

    Термостійка ручка

    Шукайте ручку, яку зручно тримати, навіть коли лопатка гаряча. Деякі ручки мають ергономічну форму для зручного захоплення, інші мають отвір для підвішування. Який варіант обрати, цілком залежить від вас.

    Зробимо висновок з вищесказаного. Вибір правильної кухонної лопатки – це пошук ідеального балансу між функціональністю, зручністю і ціною. На сайті «Макітра» представлений широкий вибір кухонних лопаток, який враховує ваші потреби та бюджет. Ви обов'язково знайдете ідеальну лопатку для своєї кухні!

    Вы хотите уточнить или дополнить рецепт? Пожалуйста, не стесняйтесь, поделитесь с нами своими замечаниями о рецепте.
    Если у вас есть мысли по рецепту, поделитесь ими в комментариях. Мы читаем каждый комментарий и готовы ответить на него. 
    Оставить комментарий
    Ctrl
    Enter
    Заметили ошЫбку
    Выделите текст и нажмите сочитание Ctrl+Enter
    Лучшие из этой категории
    Винегрет Винегрет
    Винегрет – это богатый витаминами и вкусом салат, который традиционно готовится из овощей. Он идеально подходит как...
    20.01.24
    205
    0
    Кабачковые оладьи Кабачковые оладьи
    Оладьи из кабачков – это вкусное и полезное блюдо. Оно идеально подходит для легкого ужина или завтрака. Перед...
    20.01.24
    169
    0
    Крабовый салат Крабовый салат
    Крабовый салат – это популярное блюдо, которое любят многие. Оно легкое, вкусное и простое в приготовлении. Главные...
    12.01.24
    192
    0
    Меренговый рулет Меренговый рулет
    Меренговый рулет — это воздушное и элегантное блюдо. Его приготовление начинается с подбора правильных ингредиентов....
    14.01.24
    126
    0